Înscrie-te la cursul gratuit Women Digital Center: Educație digitală şi orientare în carieră pentru femei

Hubul de învățare Orange Digital Center aduce lumea digitală mai aproape de femei, prin intermediul instruirilor Women Digital Center, ediția 2024.

Women Digital Center este un program de educație digitală și orientare în carieră pentru femeile care vor să dobândească abilități digitale şi să învețe cum să se adapteze la cerințele actuale ale pieței muncii.

Programul se va desfășura în perioada 24 iunie – 30 decembrie 2024.

Cursul integral cuprinde 3 module (30 ore de studii), cu un grafic prestabilit de desfășurare a activităților educaționale și include:

Modulul 1: Orientarea în carieră, 6 ore

Modulul 2: Alfabetizarea digitală, 16 ore

Modulul 3: Dezvoltarea de soft skills pentru angajare şi performanță, 8 ore 

Instruirile vor avea loc cu prezență fizică, în 2 centre importante de implementare a programelor de educație digitală și învățare pentru viitor:

  • Chișinău – în cadrul Orange Digital Center din incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă,1, blocul central, et. 2 (în grupuri a câte circa 20 de participante)  
  • Bălți – Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic (CITT) NORTEK, municipiul Bălți, str. Pușkin, 38 (în grupuri a câte circa 10-15 participante)

Fiecare grup va beneficia gratuit de 30 ore de instruire în limba română, distribuite în sesiuni de 4 ore pe zi (luni-joi).

Cine poate să se înscrie

Programul este dedicat femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani gata să vină la curs la Chişinău sau Bălţi, timp de 2 săptămâni.

La finalul perioadei de instruire, participantele vor obține un Certificat de Participare Women Digital Center. Mai mult, beneficiarele au posibilitatea să aplice la concursul de Granturi Mici anunțat în cadrul programului. Granturile financiare sunt oferite de Fundația Orange Moldova pentru a acoperi cursuri de calificare/reprofilare sau dezvoltare profesională.

Înregistrarea participantelor se va efectua în baza completării acestui formular de înscriere.

Programul de instruiri Women Digital Center a fost lansat în 2019, cu suportul financiar integral al Fundației Orange Moldova. În total, 2907 de femei au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul a cinci ediții consecutive ale programului. Women Digital Center, ediția 2024 este realizat în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova, sub umbrela Orange Digital Center.

Orange Digital Center este un hub de învățare pe parcursul vieții, unde fiecare poate dobândi competențele digitale şi antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat. Aici, oameni din diferite categorii de vârstă pot să își descopere potențialul, să își perfecționeze abilitățile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.

Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în Republica Moldova de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Distribuie articolul