Primele 5 vânzări în doar 2 ore de bootcamp, la 17 ani. Cunoaște istoria lui Dorian Lesnic, alumnus al programului Business Campus

Numele meu este Dorian, am 17 ani și sunt elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic Minerva, profil real. Sunt pasionat de domeniul tech și am fondat startup-ul CardShare.

În luna mai, am luat parte la un eveniment dedicat studenților, un meetup inspirațional cu un fondator de startup, unde am aflat despre Business Campus. Am aplicat imediat deoarece eram conștient de beneficiile pe care le-ar putea aduce programul în dezvoltarea mea ca viitor antreprenor și în realizarea visurilor mele.

Am greșit o literă și am pierdut emailul investitorului

Ideea startup-ului a apărut în urma unei experiențe personale. La un eveniment, am obținut adresa de email a unui investitor străin. Din păcate, din grabă, am notat greşit adresa de email în notițele mele. Aşa am şi pierdut pentru totdeauna contactul cu investitorul. Această întâmplare a constituit un moment crucial, care m-a inspirat să dezvolt soluția CardShare, subliniind importanța facilitării networking-ului în medii cu mulți participanți.

CardShare simplifică schimbul de contacte la evenimentele de networking pentru fondatori și startup-uri, oriunde vă aflați. Acesta elimină erorile umane, cum ar fi introducerea greșită a numerelor de telefon sau a adreselor de email. Mai mult, nu trebuie să vă faceți griji pentru starea bateriei telefonului, deoarece aplicația funcționează independent și păstrează informațiile de contact, indiferent de telefon.

Cu ajutorul tehnologiei NFC, puteți utiliza cardul la orice eveniment, indiferent de locație, fie că este în Moldova, Europa sau oriunde în lume. În viitor, vom adăuga funcționalități noi pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor, inclusiv capacitatea de a urmări și organiza contactele în colecții în funcție de evenimentul la care au fost distribuite.

M-am conectat la sesiuni din Moldova, Bulgaria și România.

În cadrul programului Business Campus, am avut parte de două lecții pe săptămână, marți și joi, una teoretică și alta practică. Sesiunile s-au derulat online, ceea ce mi-a permis să particip din trei țări diferite: Moldova, Bulgaria și România. Datorită workshop-urilor am interacționat direct cu mentorii și am oferit toate întrebările care mă preocupau ca fondator de afacere.

La bootcamp-ul de 3 zile la Orange Digital Center, am cunoscut alți participanți și mentorii rezidenți. A fost o experiență provocatoare din punct de vedere fizic și emoțional, lucrând individual și luând decizii importante pentru proiectul meu.

Cu ghidarea mentorilor Dima Albot și Iulia Cozacenco, mi-am concentrat eforturile pe vânzări, obținând 5 vânzări și colectând aproximativ 700-800 de lei de la participanți și mentori, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra rezultatului.

În ceea ce privește pregătirea pentru Demo Day, pentru că realizasem deja multe până la acel moment, nu am avut prea mari emoţii. Cu experiența acumulată din prezentările anterioare, de la evenimente similare, am reușit să mă prezint bine și să atrag atenția publicului. Mi-a reuşit să demonstrez că am realizat ceva semnificativ în cele două luni de program și să mă evidențiez în rândul celorlalte 24 de startup-uri participante.

Îmi amintesc momentul când au fost anunțați câștigătorii. Primul câștigător anunțat a fost Mihai, fondatorul Solar Guard, în timp ce eu eram al doilea.

„Când am auzit numele meu ca al doilea câștigător, am fost extrem de bucuros, știind că efortul meu fusese validat și că obținusem un rezultat meritat.”

Cu suma de 50.000 de lei, planificăm să dezvoltăm o soluție web și să generăm conținut pentru Instagram și TikTok. Investim în echipament pentru înregistrări de calitate. Ne propunem să demarăm prima fază a platformei web și să ne concentrăm pe vânzări directe prin participarea la evenimente. Scopul nostru este să realizăm peste 200 de vânzări în următoarele 6 luni. Începem în Moldova, iar dacă totul merge bine dorim să ne extindem în România.

Când vorbesc despre „noi”, mă refer la comunitatea și experții din domeniul startup-urilor, pe care îi consult și cu care colaborez. CardShare nu este doar o proprietate individuală, ci o inițiativă colectivă, la care contribuim cu viziunea și eforturile noastre. Pentru mine, CardShare nu este doar despre câștiguri financiare, ci, mai degrabă, o pasiune și un angajament de a aduce valoare oamenilor prin soluția noastră.

Când mă gândesc la experiența mea în Business Campus, observ că am crescut ca fondator de startup. Am devenit mai deschis la îndrumările mentorilor și am învățat să abordez afacerea mea prin perspectiva scalabilităţii, implementând cele mai bune practici disponibile.

Tinerilor interesați de antreprenoriat le recomand să prindă oportunitățile din mers, să învețe în mod continuu și să asculte cu atenție sfaturile experților. Participarea la programe pentru antreprenori, cum ar fi Business Campus de la Orange Digital Center, poate aduce beneficii semnificative dezvoltării lor. Vreau să îi îndemn pe toți să participe, să acționeze și să obțină rezultate.

Dorian Lesnic este unul din cei 10 câștigători ai programului național de antreprenoriat Business Campus, lansat de Fundația Orange în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, implementat de Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups, sub umbrela Orange Digital Center.

Distribuie articolul