Orange Digital Center: Înscrie-te la #SuperCoders și descoperă pasiunea pentru tehnologie

supercoders comunicat

Hub-ul inovativ de învățare Orange Digital Center, invită copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani să participe la cel mai grandios proiect de coding din această toamnă – #SuperCoders.

#SuperCoders este un atelier de coding inovator și captivant dedicat copiilor cu interes pentru lumea fascinantă a programării și a tehnologiei. Acest proiect excepțional oferă copiilor posibilitatea de a explora pasiunile și talentele proprii, precum și de a-și dezvolta abilitățile digitale într-un mod distractiv și educațional.

La #SuperCoders, copiii petrec timpul în fața ecranului în mod util și responsabil, iar programarea se transformă într-o adevărată aventură digitală. În cadrul atelierului, participanții învață conceptele de bază ale programării Scratch, tehnica Drag&Drop şi dezvoltă jocuri şi animaţii. Astfel, cei mici studiază noţiuni elementare de programare informatică, descoperind o perspectivă distractivă, simplă și educativă asupra valorii mediului digital. Acest atelier își propune să inspire creativitatea și imaginația copiilor, încurajându-i să găsească soluții inovatoare pentru provocările viitorului.

Atelierul de coding va avea loc, sâmbătă, pe data de 2 decembrie a.c., de la 10:00 până la 14:30, în cadrul Orange Digital Center din incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă 1, blocul central, et.2.

Participarea la atelier este absolut GRATUITĂ și se desfășoară în limba română.

Pe tot parcursul atelierului, în procesul de învățare și creare, copiii vor fi ghidați și asistați de formatorii #SuperCoders.

În ediția curentă, la #SuperCoders vor avea acces să participe 50 de copii din municipiul Chișinău și suburbiile acestuia.

 Cum se fac înscrierile la #SuperCoders

Pentru a înscrie copilul în proiect, până pe 23 noiembrie – data limită de aplicare, unul din părinți va completa formularul de participare. Locurile sunt limitate, iar înscrierile se vor face după principiul primul venit – primul servit. Pentru participare în program, vor fi selectați primii 50 de copii înscriși.

În atenția părinților: La atelier, este necesar ca fiecare copil să se prezinte cu laptop-ul personal. Parinții sunt responsabili de aducerea-preluarea copilului/-ilor la atelier!

La finalul activităților, copiii vor primi certificate de participare, ca rezultat al eforturilor și dedicației pe parcursul acestei aventuri digitale. În plus, copiii vor beneficia de o atmosferă caldă, distractivă și plină de emoții pozitive, oferindu-li-se astfel o experiență memorabilă și inspirație pentru viitor.

#SuperCoders este lansat de Fundația Orange Moldova, sub umbrela Orange Digital Center Moldova și implementat de Centrul de Informații Universitare.

Despre #SuperCoders

#SuperCoders este un proiect internaţional, gândit şi dezvoltat de Grupul Orange, începând cu anul 2014, şi lansat în Moldova în 2016. Timp de șapte ediții organizate, acest proiect a adunat o echipă de peste 7400 de supercoderi, care au trăit emoția a ceea ce înseamnă să faci coding creativ.

Despre Orange Digital Center

Orange Digital Center este un hub de învăţare pe parcursul vieţii, unde fiecare poate dobândi competențele digitale şi antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat. Aici, oameni din diferite categorii de vârstă pot să își descopere potențialul, să își perfecționeze abilitățile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.

Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în Republica Moldova de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

În cazul unor neclarități sau informații suplimentare despre #SuperCoders, ne contactați la numărul de telefon: 068220076

Mai multe detalii despre Orange Digital Center găsiți pe https://digitalcenter.orange.md/

Distribuie articolul