86 de absolvenți ai cursului Fundamentele IT lansat de Orange Digital Center pregătiți pentru o carieră tech

Primul curs offline din cadrul hub-ului de învățare pentru viitor Orange Digital Center s-a încheiat cu succes. Selectați din peste 600 de aplicanți, după un proces riguros de alegere și un test de competență, cei 86 de absolvenți ai programului de studiu Fundamentele IT sunt pregătiți de o carieră tech.

Ediția 2023 a avut loc offline, la Orange Digital Center, din incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. La curs au fost selectați 100 participanți, dintre care au absolvit 55 bărbați și 31 femei, toți cu o pasiune comună pentru tehnologie și ambiția de a începe o carieră în IT.

Cursanții au fost din diverse domenii și experiențe profesionale, precum liceeni, studenți, profesioniști din medicină, jurisprudență, resurse umane și antreprenori.


Cursul, desfășurat în perioada 25 aprilie – 8 iunie 2023, a oferit absolvenților o bază solidă pentru a-și atinge obiectivele personale și profesionale în industria tehnologică.

Participanții repartizați în 2 grupuri de studiu au fost îndrumați de mentorii cursului, Cristina Sucner, ingineră cu 12 ani de experiență în servicii de integrare și VAS la Orange Systems și Sergiu Vascan, expert cu peste 10 ani de experiență și abilități de management de proiect în telecomunicații și IT la Orange Moldova.

Pe parcursul celor 17 lecții teoretice esențiale, cursanții au explorat domeniul IT de la zero și au obținut abilități de bază în subiecte precum:

     

      • Introducere în IT. Componente Hardware și Software

      • Depozitare. Securitate și Rețea

      • Managementul sistemelor de operare

      • Limbaje de programare. Management de proiect

    Nicoleta Teleneac, studentă: „Vin din domeniul medicinei și am decis să încerc IT pentru că mi se pare un domeniu cu viitor, cu multe posibilități care, în opinia mea, reprezintă viitorul umanității. Înainte de curs, cunoșteam foarte puțin despre domeniul IT, dar am întâlnit persoane motivante din diverse domenii, care m-au inspirat să continuu. La finalizarea cursului, am decis să perseverez și să mă specializez în IT.”

    Un alt absolvent a programului, Dorian Lesnic, licean, a comentat: „Sunt Dorian, un licean cu experiență de începător în IT. Am realizat proiecte precum crearea de baze de date și website-uri și lucrez în paralel la o agenție de marketing. Totuși, pentru a obține cunoștințe mai ample, m-am înscris în cursul Fundamentele IT. Participarea la acest curs m-a ajutat să construiesc o bază solidă de cunoștințe și să avansez în acest domeniu.”

    Cu ghidare din partea mentorilor şi cunoștințe solide acumulate, acum, cei 86 de absolvenți sunt pregătiți să se lanseze într-o carieră de succes în domeniul IT. 

    „Obiectivele mele personale sunt să obțin un job în domeniul tehnologiilor informaționale și îmi doresc foarte mult să devin un viitor specialist QA într-o companie de IT, poate chiar la Orange.”, ne spune Elena Tulba, IT recruiter și  absolventă a programului. 

    Studiul celor 25 ore de curs intensiv și îndrumarea dedicată a mentorilor i-au pregătit pe participanți pentru primii pași în industria IT. Acum ei/ele pot începe curajos o carieră în domeniu de la junior developer la viitori specialiști Quality Assurance.

    Urmărește parcursul celor 86 de absolvenți în filmulețul de la evenimentul de celebrare a finalizării cursului: https://www.youtube.com/watch?v=KhKhc0kBopM&ab_channel=OrangeMoldova

     

    Programul de învățare Fundamentele IT este lansat de Fundația Orange sub umbrela Orange Digital Center și este realizat în parteneriat cu Acceleratorul de Inovații și Antreprenoriat Dreamups.

    Despre Orange Digital Center 

    Orange Digital Center este un hub de învăţare pe parcursul vieţii, unde fiecare poate dobândi competențele digitale şi antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat. Aici, oameni din diferite categorii de vârstă pot să își descopere potențialul, să își perfecționeze abilitățile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.

    Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în Republica Moldova de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

    Mai multe detalii despre Orange Digital Center sunt disponibile pe digitalcenter.orange.md

    Distribuie articolul