Orange Digital Center: Înscrie-te la cursul gratuit pentru femei – Women Digital Center

Hub-ul de învățare Orange Digital Center aduce lumea digitală și a antreprenoriatului mai aproape de femei, prin intermediul instruirilor Women Digital Center, ediția 2023.

Women Digital Center este un program de educație digitală și antreprenorială pentru femeile și tinerele din Republica Moldova, care doresc să deprindă competențe utile în dezvoltarea sau inițierea unei afaceri, prin creșterea aptitudinilor profesionale și a abilităților de utilizare a instrumentelor digitale, necesare în lansarea sau optimizarea afacerii.

Programul Women Digital Center se va desfășura în perioada 13 iunie – 10 noiembrie 2023.

Cursul integral cuprinde 4 module (32 ore de studii), cu un grafic prestabilit de desfășurare a activităţilor educaţionale:

  • Modul 1: Inițierea în Antreprenoriat (iunie și noiembrie)
  • Modul 2: Alfabetizarea Digitală (iulie)
  • Modul 3: Aplicaţii Utile şi Crearea unui Website (septembrie)
  • Modul 4: Promovarea Online a Afacerii (octombrie)

Durata fiecărui modul va constitui 8 ore, divizate pe 4 zile (marți – vineri), a câte 2 ore/zi.

Instruirile vor avea loc în format offline, cu participarea a circa 20-25 de fete/femei, și se vor desfășura în cadrul Orange Digital Center din incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă,1, blocul central, et.2. Pe tot parcursul, participantele vor fi instruite, ghidate și asistate în activitățile practice de formatorii Women Digital Center.

Programul este realizat absolut gratuit și este predat în limba română.

Cine poate să se înscrie

Cursurile se adresează femeilor și fetelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, potențiale participante din mun. Chișinău și suburbiile acestuia, care doresc să intre sau să se menţină pe piața muncii din țară, inclusiv, să se lanseze în afaceri, prin dezvoltarea abilităților profesionale și a competențelor de utilizare a instrumentelor digitale, necesare în lansarea, dezvoltarea și/sau optimizarea afacerii.

La completarea programului de instruire integral sau a unuia dintre module, cursantele vor obține Certificatul de Participare Women Digital Center. Ulterior, beneficiarele au posibilitatea să aplice la Concursul de Granturi Mici anunțat în cadrul programului.

În baza celor mai bune, viabile concepte/planuri de afaceri, vor fi selectate 10 candidate pentru a primi un grant în valoare de 1500 EUR, pentru susținerea și încurajarea în lansarea unei afaceri sau dezvoltarea afacerii existente. Granturile financiare sunt oferite de Fundația Orange Moldova și sunt destinate pentru achiziționare de echipament tehnologic, utilaj, instrumente de lucru și alte bunuri aferente ciclului operațional și/sau finanţare a cursurilor de calificare/reprofilare sau dezvoltare profesională.

Înregistrarea participantelor se va efectua în baza completării formularului de înscriere (cu specificarea modulului selectat).

Programul de instruiri WDC a fost lansat în 2019, cu suportul financiar integral al Fundației Orange Moldova și este implementat de Centrul de Informații Universitare. Inițial au fost create și amenajate trei centre digitale pentru femei în regiuni. Începând cu anul 2020, grație suportului financiar al Orange Moldova și al ATIC, în cadrul Proiectului Tekwill, susținut financiar de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Suedia, Women Digital Center s-a extins încă în două regiuni din țară. În 2022, grație parteneriatului stabilit între Fundația Orange Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”, a fost creat centrul digital pentru femeile din capitală și zonele adiacente, plasat în incinta UPSC. Din iunie 2023, Women Digital Center din Chișinău funcționează sub umbrela Orange Digital Center.

În total, 2682 de femei au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul a patru ediții consecutive ale programului. În ediția ianuarie – iulie 2023, cu suportul financiar al Fundației Grupului Orange, sunt oferite instruirile Women Digital Center inclusiv pentru femeile și tinerele refugiate din Ucraina.

Centrele digitale regionale sunt amenajate în municipiile Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni și orașul Sîngerei.

Despre Orange Digital Center

Orange Digital Center este un hub de învăţare pe parcursul vieţii, unde fiecare poate dobândi competențele digitale şi antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat. Aici, oameni din diferite categorii de vârstă pot să își descopere potențialul, să își perfecționeze abilitățile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.

Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în Republica Moldova de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Mai multe detalii despre ODC găsiți pe https://digitalcenter.orange.md/

Distribuie articolul