Orange Digital Center: Înscrie-te la cursul gratuit Fundamentele IT și fă primii pași într-o carieră tech

Hub-ul de învățare Orange Digital Center, aduce lumea digitală mai aproape de societate și dă start programului Fundamentele IT, locul unde pasionații de tehnologie fac primii pași spre o carieră tech.

Fundamentele IT este un program de studiu care ajută tinerii și adulții să se familiarizeze cu sfera IT și să se reprofileze pentru un job al viitorului. Aici, participanții vor deprinde noțiuni și practici esențiale în tehnologia informației, incluzând hardware, software, sisteme de operare, dezvoltarea și testarea aplicațiilor, precum și rolurile unui/unei profesionist/e IT. 


Cu Orange Digital Center explorezi potențialul tehnologiei și dezvolți abilități pentru viitor 

La cursul Fundamentele IT participanții vor studia 24 subiecte necesare pentru a începe o carieră în IT cu dreptul. Cu ajutorul mentorilor cu peste 10 ani de experiență, cursanții vor cunoaște mai multe despre:

  • Introducere în IT. Componente Hardware și Software
  • Depozitare. Securitate și Rețea
  • Managementul sistemelor de operare
  • Limbaje de programare. Management de proiect

Programul Fundamentele IT va avea loc în format offline în perioada 25 aprilie – 08 iunie și se va desfășura în cadrul Orange Digital Center din incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, blocul central. Programul este realizat în limba română și este absolut gratuit. 

Cine poate participa la program?

  • Liceeni care doresc să-și testeze interesul și aptitudinile pentru o carieră în domeniul IT
  • Studenți care vor să se reprofileze sau să exploreze un domeniu diferit față de cel pe care îl studiază
  • Profesioniști din orice alt domeniu, interesați să se reprofileze în IT și să își dezvolte abilitățile tehnologice
  • Antreprenori care doresc să învețe cum să-și transforme afacerile în mediul online

Înregistrarea participanților se va efectua în baza completării formularului de înscriere până pe 19 aprilie 2023, ora 23:59 Selecția participanților se va face în baza primul venit – primul servit.

Programul de învățare Fundamentele IT este lansat de Fundația Orange sub umbrela Orange Digital Center și este realizat în parteneriat cu acceleratorul de inovații Dreamups. 

Despre Orange Digital Center 

Orange Digital Center este un hub de învățare pe parcursul vieții, unde fiecare poate dobândi competențele digitale şi antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat. Aici, oameni din diferite categorii de vârstă pot să își descopere potențialul, să își perfecționeze abilitățile profesionale sau să se recalifice pentru o meserie a viitorului.

Orange Digital Center este o inițiativă socială a Grupului Orange și este implementat în Republica Moldova de Fundația Orange, în parteneriat cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” și proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și UKaid.

Mai multe detalii despre ODC sunt disponibile pe digitalcenter.orange.md

Distribuie articolul